logo
Καλέστε μας τώρα 210 49 78 481

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Πώς μπορώ να χάσω βάρος, με βάρη ή τρέξιμο;

Ο πιό ενδεδιγμένος τρόπος γύμνασης για να χάσουμε βάρος ή λίπος είναι η αερόβια γυμναστική. Όπως το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο, το κολύμπι ,το σχοινάκι, ο χορός, οι αθλοπαιδιές κ.α., τα ερεθίσματα των οποίων πρέπει να είναι ήπιας έντασης και μεγάλης διάρκειας.

Τι είναι η ισομετρική άσκηση;

Είναι η άσκηση κατά την οποία συστέλουμε ένα συγκεκριμένο μύ με μία αμετακίνητη αντίσταση χωρίς να αλλάζει το μήκος του μυός και η γωνία της άρθρωσης του, με στόχο την παραγωγή δύναμης.

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνω αερόβια γυμναστική;

3-5 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές ώστε να χτίσουμε ή να σταθεροποιήσουμε το αερόβιο σύστημα μας σε υψήλα επίπεδα.

Μπορεί η διατροφή να βοηθήσει το  να μην αρρωσταίνουμε;

Αυτό πού κάνει μία ισορροπιμένη διατροφή, με σωστές αναλογίες θρεπτικών συστατικών είναι να ενισχύσει το ανασοποιητικό σας σύστημα, ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται με τον καλύτερο τρόπο απέναντι σε ιούς και μικρόβια.

Τι κάνει ο διατροφολόγος, που δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου;

Ο διατροφολόγος μέσω της λήψης του ιστορικού σας και τις σωματομετρήσεις που θα πραγματοποιήσει σε εσάς, μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες που έχετε και μέσω ενός σωστά σχεδιασμένου ημερήσιου διαιτολογίου να σας βοηθήσει να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας. Η διατροφή αυτή θα έχει τους κατάλληλους συνδυασμούς για να λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, στις αναλογίες που πρέπει.

Πόσα κιλά πρέπει να χάνω το μήνα;

Πρέπει με μια ισορροπημένη διατροφή να χάνεις 2,5 με 3,5 κιλά το μήνα. Μεγαλύτερη απώλεια μπορεί να έχει κακές επιπτώσεις στην υγεία σου. Καλό είναι να χάνεις αργά και σταθερά, έτσι ώστε να αλλάξει ο μεταβολισμός σου και να μην πάρεις τα κιλά ξανά αργότερα.

Να καταναλώνω άσπρη ή μαύρη ζάχαρη;

Η μαύρη ζάχαρη θεωρείται πιο υγιεινή από την λευκή ζάχαρη. Περιέχει ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα μετάλλων και ιχνοστοιχείων από τη λευκή. Η ποσότητα τους όμως είναι πάρα πολύ μικρή. Είναι επεξεργασμένη με μελάσα, γι’ αυτό έχει γλυκόπικρη γεύση. Έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με τη λευκή ζάχαρη. Συνεπώς δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά ανάμεσα τους. Καλό είναι η χρήση και των 2 να γίνεται με μέτρο (έως 3-4 κ. γλυκού ημερησίως)

Δεν έχω όργανα γυμναστικής στο σπίτι μου, πως μπορώ να γυμναστώ;

Μπορείς να γυμναστείς εξίσου καλά και χωρίς όργανα γυμναστικής αρκεί να εκτελέσεις ασκήσεις με το βάρος του σώματος σου όπως: καθίσματα, προβολές, push ups, ισομετρικές στάσης κ.α.
Διάβασε περισσότερα εδώ

Τι είναι η ισομετρική συστολή;

Κατά την ισομετρική συστολή ενώ υπάρχει μυική συστολή και παρ'όλο που η δύναμη μας αυξάνει προς τη μέγιστη (σε μία αμετακίνητη αντίσταση) το μήκος του μυός παραμένει σταθερό.
Διάβασε περισσότερα εδώ

Πως μπορώ να κάνω αερόβια γυμναστική;

Πρέπει να χρησιμοποιείς στο πρόγραμμα σου ερεθίσματα ήπιας έντασης και παρατεταμένης μυικής προσπάθειας όπως γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο, κολύμβηση, ποδήλατο, χορό κ.α.
Διάβασε περισσότερα εδώ

Πόσο νερό πρέπει να πίνω την ημέρα;

6-8 ποτήρια την ημέρα είναι σίγουρο πως θα καλύψουν τις απαιτήσεις που έχει ο οργανισμός.
Διάβασε περισσότερα εδώ

Πόσες θερμίδες έχει 1 σουβλάκι;

Ένα σουβλάκι με αλάδωτη πίτα, καλαμάκι κοτόπουλο, λαχανικά και λίγη σως ή τζατζίκι έχει από 280-300 θερμίδες.

Η ασπαρτάμη είναι τελικά καρκινογόνος ουσία;

Η ασπαρτάμη έχει βρεθεί πως σε μεγάλες ποσότητες σε πειραματόζωα(ποντίκια) είναι καρκινογόνος. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι τόσες μεγάλες ποσότητες οι οποίες θα προκαλέσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν πρόκειται να καταναλωθούν σε όλη τη ζωή ενός ανθρώπου. Παρ'όλα αυτά είναι καλό να αποφεύγεται.

Επιδρά η ηλικία στη δύναμη μου;

Ναί γιατί μετά το πέρας του 25 έτος του καθενός μας η μέγιστη υπολειπόμενη δύναμη φθίνει κατά 1% κάθε χρόνο με αποτέλεσμα στην ηλικία των 65 ετών η δύμανη μας να έχει μειωθεί στο 60% της μέγιστης. Όμως η συγκεκριμένη απώλεια της δύναμης αυτής σχετίζεται με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αρκεστεί σε ένα παθητικό τρόπο ζωής ή δεν εκτελούν ανάλογα προπονητικά προγράματα που θα τους βοηθήσουν να μειώσουν σημαντικά αυτές τις τιμές.
Διάβασε περισσότερα εδώ