logo
Καλέστε μας τώρα 210 49 78 481

Δραστηριότητες

Ασθένειες

Οι παθολογικές καταστάσεις εκτός από την ιατρική παρακολούθηση, τις περισσότερες φορές χρήζουν και διατροφικής παρέμβασης. Είναι αναγκαίο στις περιπτώσεις αυτές να ακολουθήσετε συγκεκριμένες οδηγίες διατροφής, οι οποίες θα σας βοηθήσουν στην βελτίωση της υγείας σας. Ένα σωστά δομημένο διατροφικό πρόγραμμα, ανάλογο με τις ανάγκες σας είναι αναγκαίο τόσο στην πρόληψη, όσο και στην αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων.

Χρειάζονται λοιπόν κάποιες συνεδρίες από εμάς, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να εφαρμόσετε στην πράξη τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες διατροφής, οι οποίες θα σας βοηθήσουν στην βελτίωση και αντιμετώπιση του προβλήματος σας.

Παιδί

Τα παιδιά από την βρεφική ηλικία τους έως την ενηλικίωση τους στηρίζονται στους γονείς. Εκείνοι είναι υπεύθυνοι για την διατροφή που θα ακολουθήσουν και θα υιοθετήσουν στη συνέχεια. Το διατροφικό τους πρόγραμμα είναι απαραίτητο να περιέχει ποικιλία τροφίμων και σωστούς συνδυασμούς, οι οποίοι θα τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν και να προλάβουν στο μέλλον προβλήματα με την υγεία τους.

Με τη δική μας βοήθεια λοιπόν θα μάθετε για το τι πρέπει να περιέχει το ημερήσιο διαιτολόγιο του παιδιού σας σε κάθε περίοδο της ζωής του, πως θα το κάνετε να ακολουθήσει συγκεκριμένη διατροφή και ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που το βοηθούν στην υγεία και την ανάπτυξη του.

Εγκυμοσύνη - Θηλασμός

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια φυσιολογική κατάσταση στη ζωή της γυναίκας. Συμβαίνουν όμως κάποιες αλλαγές στο σώμα της, οι οποίες αφορούν σε ορισμένα συστήματα του οργανισμού της. Ο βασικός μεταβολισμός της αυξάνεται κατά 15-20% και κατ’ επέκταση οι απαιτήσεις της σε θρεπτικά συστατικά. Είναι αναγκαίο να ακολουθεί ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, με το οποίο θα μπορέσει χωρίς άγχος και κόπο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατάστασης, με αποτέλεσμα το έμβρυο να αναπτυχθεί με τις καλύτερες συνθήκες.

Είναι απαραίτητες λοιπόν οι συνεδρίες με τον διαιτολόγο, ο οποίος θα την καθοδηγήσει με ένα διατροφικό πρόγραμμα σε μια ήσυχη εγκυμοσύνη μακριά από προβλήματα υγείας, τα οποία μπορεί να προκύψουν λόγω λανθασμένων επιλογών σίτισης.

Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για το βρέφος. Η θηλάζουσα μητέρα είναι αναγκαίο να τρέφεται σωστά, ώστε να μπορεί να παράγει καλής ποιότητας γάλα. Είναι καλό να αυξηθεί η πρόσληψη πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφίμων, τα οποία θα την βοηθήσουν στην αύξησης της ενεργειακής της πρόσληψης. Το καθημερινό διαιτολόγιο πρέπει να περιέχει τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνη.

Οι συνεδρίες με τον διαιτολόγο θα βοηθήσουν την θηλάζουσα μητέρα να υιοθετήσει ένα ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής, ιδανικό για την παραγωγή καλής ποιότητας γάλακτος, με το οποίο το βρέφος θα παίρνει όλα τα απαραίτητα μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά σε σωστές αναλογίες.

Αθλητισμός

Οι αθλητές είναι αναγκαίο να ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, ανάλογο των ενεργειακών απαιτήσεων τους. Μια σωστή διατροφή θα τους βοηθήσει να έχουν καλύτερη απόδοση τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τι πρέπει να καταναλώνουν πριν κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες και τις προπονήσεις.

Μαζί με τον διαιτολόγο θα δημιουργήσουν ένα διαιτολόγιο, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του αθλήματος τους αλλά και στις συνήθειες τους.

Φυτοφαγία

Η φυτοφαγική διατροφή είναι υγιεινή και διατροφικά επαρκής, αλλά αν δεν είναι κατάλληλα σχεδιασμένη μπορεί να παρουσιαστούν διατροφικές ανεπάρκειες. Αν τα τρόφιμα δεν επιλέγονται προσεχτικά και σε σωστούς συνδυασμούς, ο φυτοφάγος μπορεί να υποφέρει από ανεπάρκεια θερμίδων, βιταμινών, ανόργανων συστατικών και πρωτεϊνών.

Οι συνεδρίες με το διαιτολόγο θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε τα είδη των τροφίμων και πως θα πρέπει να τα συνδυάζετε, για να μην έχετε ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία σας.

Αύξηση Βάρους

Η αύξηση του σωματικού βάρους, όποτε είναι αναγκαίο, πρέπει να γίνεται σταδιακά και με τη σωστή επιλογή τροφίμων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση της υγείας αλλά και του λιπώδους ιστού του σώματος εντός φυσιολογικών ορίων.

Είναι αναγκαίος ο σχεδιασμός ενός διαιτολογίου που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και συνήθειές σας.

Ετήσιος Έλεγχος

Ο ετήσιος έλεγχος του βάρους σας και της διατροφικής σας κατάστασης είναι απαραίτητος. Ιδιαίτερα όταν έχει προηγηθεί μια προσπάθεια απώλειας κιλών και έχετε φθάσει στον στόχο σας, καλό είναι μια φορά τον χρόνο να ελέγχεστε για να γνωρίζετε την κατάσταση που βρίσκεστε. Εκτός αυτού όμως είναι πολύ πιθανόν κάποιο πρόβλημα υγείας να έχει δημιουργηθεί το οποίο να χρήζει διαιτολογικής παρακολούθησης.

Με τον τρόπο αυτόν προλαμβάνετε προβλήματα τα οποία μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον.

Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι αναμφισβήτητα μια από τις συχνότερα εμφανιζόμενες ασθένειες στις ανεπτυγμένες χώρες. Αναγνωρίζεται πια ως χρόνια νόσος, αφού σχετίζεται θετικά με τον κίνδυνο θνησιμότητας. Αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση των κυριότερων μη μεταδοτικών ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Είναι απαραίτητη η διαιτητική αντιμετώπιση του προβλήματος. Χρειάζονται συνεδρίες με τον διαιτολόγο για τον σχεδιασμό του διαιτολογίου σύμφωνα με τις συνήθειες του ασθενή, την παρακολούθηση του βάρους του και την ψυχολογική υποστήριξη του.